Vårmönstring 2017

FB_IMG_1494160560453

Vårmönstring 2017-05-07

Av Micke Pettersson, www.mpmoke.se

RallyCoopern tankades och sedan gasade vi mot västerort närmare bestämt till Kalhäll och OK-macken vid södra avfarten från E18. Ett tappert gäng från Mini Seven Club Sweden och Austin Healey Club of Sweden hade slutit upp och inväntade order från träffordnare Tomas. När startskottet gick var det dags att rada upp sig i startfållan för att få instruktioner, få papper, gissa antal godisbilar i en burk och att ge sig av när klartecken gavs. Polisen var på plats för att övervaka det hela!

Evenemangsansvariga Tomas Arvén hade lagt en fin slinga att köra, längs gamla E18 över Stäket, genom Kungsängen och Bro, upp mot Håbo-Tibble, halvt mot Sigtuna, över Varpsund, förbi sheriffens gamla vinkställe i Övergran, förbi loppis-bilverkstaden i Bälsunda, förbi Kulla kyrka och sedan fika hemma hos Johan Åhlander. Det blåste snålt och därmed var det fika under begränsad tid för mig, jag hade ändå inget att fika på…. Fullt spjäll och iväg mot Långtora, Biskopskulla kyrka, Nysätra kyrka, förbi Alsta trädgårdar och in i Örsundbro. Det pågick marknad, båtisättning, kaninförsäljning och andra aktiviteter. Våra bilar gled omkring i folkvimlet för att leta reda på svar till frågorna som man skulle svara på. Jag passade på att snika åt mig en parkeringsplats utanför affären för att glida in och köpa på mig något grillbart till målgången, jag hade ju missat den informationen i inbjudan!

Jag gasade ut ur Örsundbro, följde roadbooken och svarade på sista frågan innan jag gled in i målet som visade sig vara där vi fikat tidigare, hemma hos Johan Ålander igen alltså. 15 bilar vid starten hade nu reducerats till 11 bilar. Lennart och Kerstin Engvall från Healey-klubben tog hem vinsten och vandringspokalen. De följande fyra placeringarna gick Mini-klubben. Fredde Karlsson och Andreas Falkenström kom tvåa, Micke Pettersson trea, Marcus Brottman och Jennie Bjöhrn fyra och Leif Nordin med kartläsare på femte plats. Alla som var med på träffen fick chans att välja saker på prisbordet . Vinsterna var generöst skänkta av diverse sponsorer med BDS som huvudsponsor och tidningen Klassiker som storsponsor som vanligt. Grillset, tvätthinkar, handukar, första hjälpen, kepsar, tidningar och annat sågs på det välfyllda prisbordet.